Lidový běh pro všechny

Běžecká organizace Příčovy

Příčovy 1
26401 Sedlčany

ivet.pokorna(zavináč)gmail.com

Anketa

O krosu v roce 2010

19.08.2010 08:55

Sportovat, bavit se a pomáhat je oblíbená příčovská kombinace

 

Sedlčanský kraj č. 33 / 2010

 

 

PŘÍČOVY - Příčovy opět ožily rušným společenským životem.  V sobotu 21. srpna  odstartoval v devět hodin  2. ročník Příčovského krosu, běhu o délce 4,7 kilometru. Závodníci zdolávali několikerá převýšení, běželi po „asfaltce“, po polních a lesních cestách, sem tam i trochu bloudili, poznali malebné okolí rybníka Musíka, to vše za krásného slunečného počasí.

Letošního závodu se zúčastnilo 14 běžců, z čehož bylo jen pět odvážných žen - připravených poměřit síly s mužskými. Nejlepším běžcem s výborným časem 20.29 minut se stal Luboš Hrma. První místo v ženské kategorii vybojovala Jana Naxerová až z daleké Plzně s časem 22.42 minut.

Jelikož i letos se běželo pro podporu obcí postižených povodněmi, dali závodníci do kasičky celkem 700 Kč. Tím ale dobročinný den nekončil...

Už od 13 hodin začal na příčovském hřišti KROSFEST, již druhým rokem pořádaná hudebně-divadelně-diskuzní akce občanského sdružení KROS. Program byl bohatý. Diváky přijel pobavil divadelní spolek Prase na koni z Petrovic, kapela Totální nasazení či herec a zpěvák Jiří Schmitzer. I letos KROS přislíbil věnovat vydělaných 10 000 Kč zaplaveným obcím.

A až se sejde příčovské zastupitelstvo, věříme, že schválí zaokrouhlení celkové částky, která poputuje konkrétní postižené obci, na celkových 20, či 30 tisíc. Zdají se vám tyto sumy nízké?

Dovolte mi malé matematické cvičení: Dejme tomu, že obec Příčovy (s přispěním sdružení KROS) daruje vybrané obci 30 tisíc korun. Obec Příčovy má cca 250 obyvatel, tedy na každého občana Příčov vychází příspěvek 120 korun. Kdyby každý občan Středočeského kraje (1 247 500 obyvatel) dal také zmíněných 120 korun zasaženým občanům, dostali bychom částku téměř 150 miliónů korun!!! A to už by byla suma, která by výrazně pomohla v oblastech poničených velkou vodou. Příčovy už začaly pomáhat a co vaše obec?   

KROS běží pomoci lidem z Liberecka

19.8.2010

 

PŘÍČOVY – Součástí Krosfestu 2010, který pořádá sdružení Kulturně-revoluční obroda Sedlčanska (KROS), bude i druhý ročník běhu Příčovský kros. Pořadatelé se rozhodli vybrané startovné v jakékoliv výši věnovat na pomoc obcím postiženým povodněmi na Liberecku či Českolipsku. Na stejný účel bude věnována i část vstupného z příčovského Krosfestu. Finanční podporu této humanitární akci přislíbila i samotná obec Příčovy. Druhý Příčovský kros startuje tuto sobotu 21. srpna v 9 hodin z příčovské návsi.

Celý článek najdete na https://www.sedlcany-info.cz/?p=26165