Lidový běh pro všechny

Běžecká organizace Příčovy

Příčovy 1
26401 Sedlčany

ivet.pokorna(zavináč)gmail.com

Anketa

Na Příčovském krosu se tleskalo rekordu i starostovi

16.09.2012 12:55

Druhou zářijovou neděli se v Příčovech běžel již počtvrté lidový běh zvaný Příčovský kros. Ve slunečném nedělním dopoledni 9.9.2012 se na start postavilo, stejně jako loni, v různých kategoriích celkem 28 běžců. Na závodníky čekala zajímavá 4, 7 km dlouhá trať s asfaltovými cestami, loukami i jedním náročným stoupáním. Nejlépe ji zdolal dvacetiletý Ladislav Jelen ze Sedlčan, v čase 17:26 min. O 69 vteřin tak zlepšil rekord trati, který zaběhl loni Tomáš Rychecký. Další pořadí na stupních vítězů se nelišilo od minulého ročníku: jako druhý se umístil Luboš Hrma a třetí Václav Tesař.

V kategorii žen triumfovala Michaela Brašná před Pavlínou Nevlidovou a Markétou Barešovou. Kategorii juniorů vyhrál Jiří Moulík a nejlepším veteránem byl Miroslav Hrstka. Až z Poděbrad dorazil nejstarší účastník běhu – dvaasedmdesátiletý Frank Juran.

Co obnáší účast na Příčovském krosu se rozhodl poprvé vyzkoušet také příčovský starosta Pavel Nevlida. „ Jsem tak šťastný!“, sdělil zcela vyčerpán své pocity poté, co za potlesku všech účastníků doběhl do cíle. „ Když už člověk nemůže, tak tam dají kopec!“, poznamenal  ještě k trati.

Při slavnostním vyhlášení pak předal vítězi L. Jelenovi novou kovanou putovní trofej, znázorňující známou příčovskou památku – zříceninu větrného mlýna.

Co by to bylo za Příčovský kros, kdyby se jej nezúčastnil bosý běžec. Letos si běh bez bot vyzkoušel Mikuláš Radosta z Příčov. Spolu s ním doběhli také dva psi: Míša a fenka Fany. Právě ona vyhrála pomyslnou psí kategorii, neboť Míša těsně před cílem zamířil do depa.